LET OP Deze gegevens zijn NIET van 2020, maar van 2019!
Heb jij meer informatie over de intocht van 2020? Stuur ons een e-mail!

Intocht Sinterklaas - Alphen

Locatie: Café Welkom, Stationsstraat 57

Beschrijving:

Sinterklaas en zijn trouwe Pieten zullen op zondag 17 november naar ons mooie Brabantse dorpje komen. Traditioneel een dag nadat hij is gearriveerd in Nederland.

De Sinterklaasliedjes mogen weer uit de kast worden gehaald. De gezellige weken van Sinterklaas zijn weer aangebroken. Na een lange reis vanuit het warme Spanje, zal onze Goedheiligman aanstaande zondag zijn opwachting in Alphen maken. We hebben al wel vernomen, dat Amerigo een dagje rust krijgt naar de drukte van de Nationale intocht.
Het programma is zoals voorgaande jaren. Sint-Nicolaas zal om 13.30 uur aan zijn intocht beginnen. De route zal als volgt zijn:

Stationstraat(vanaf café Welkom) – Laan van Echternach – Van Gaverenlaan (links in) – Van Leuvenlaan – Raadhuisstraat – Willibrordplein – Hofstade – Molendries – Molenstraat - Binckplein

De intocht zal ongeveer een uur duren, dus rond half drie arriveert de Goedheiligman bij C.C. Den Heuvel. Hier eenmaal aangekomen zullen Sinterklaas en de Pieten eerst wel even wat willen rusten en wat willen drinken, voordat het programma in het Cultureel Centrum begint.

Er zullen vast wel enkele pieten zijn om de kinderen te vermaken en om de sinterklaasliedjes met de kinderen mee te zingen of een dansje te doen.
Het opleidingsorkest van Vlijt en Volharding en de Sinterklaasband zullen deze liedjes voorspelen.

Als iedereen moe is van het meezingen, mogen de allerkleinste kinderen Sinterklaas een handje komen geven. Alle kinderen van 0 jaar t/m groep 4 van de basisschool krijgen ook nog een lekkere snoepzak mee naar huis.
Als het weer het niet toelaat om een ronde door Alphen te maken, begint het programma in C.C. Den Heuvel ook om 14.30 uur. Houdt hiervoor de facebookpagina van Alphen Vooruit in de gaten.

Laten we Sinterklaas zondag goed ontvangen in Alphen en er weer een onvergetelijk Sinterklaasfeest van maken.

Download de Sinterklaas App voor intochten, spelletjes en liedjes!

Zoek je de organisatie van dit evenement, probeer dan de weblinks bij meer informatie. Wil je helpen dit overzicht nog completer te maken met meer info of heb je foto's/video's? Plaats het bij de reacties of stuur een e-mail!

Andere intochten in de buurt
0 dichtstbijzijnde weergegeven

Reacties