Intocht Sinterklaas - 's-Hertogenbosch

Locatie: Sint Jansbolwerk

Beschrijving:

Kom jij ook naar de Intocht van Sinterklaas en zijn Pieten op zondag 18 november? De boot van de Sint komt aan op het Sint Jan Bolwerk, waarna hij te paard door de stad zal draven. Na zijn tocht door de binnenstad eindigt zijn route op de Markt bij het stadhuis, waar de burgemeester hem welkom zal heten in onze stad.

Programma:

  • 11.15 uur: Boot van Sinterklaas wordt vanaf de Diezebrug (de Dommel) voorgeleid door sloep van Kring Vrienden naar Bolwerk Sint-Jan.
  • 12.00 uur: Sinterklaas en zijn Pieten zetten voet aan wal bij het Bolwerk en begroeten hier de eerste Bosschenaren.
  • 12.30 uur: De feestelijke Intocht-stoet vertrekt richting de Markt, via de Visstraat en Hoge Steenweg.
  • 13.30 uur: Aankomst Sinterklaas op de Markt. OfficiĆ«le ontvangst door burgemeester Jack Mikkers.

Zoek je de organisatie van dit evenement, probeer dan de weblinks bij meer informatie. Wil je helpen dit overzicht nog completer te maken met meer info of heb je foto's/video's? Plaats het bij de reacties of stuur een e-mail!

Routebeschrijving:

Vaarroute Sint Intocht 2018

Vanaf de Diezebrug wordt de Pietenboot van Sinterklaas voorgeleid door een sloep met 'Zonnekinderen' onder begeleiding van een schipper van Kring Vrienden 's-Hertogenbosch. De Goedheiligman zal aanmeren bij het Bolwerk Sint-Jan.

Wandelroute Sint Intocht 2018

De Sint gaat samen met zijn Pieten en de bloemenmeisjes vanaf de Sint Janssingel - Visstraat - Hoge Steenweg naar de Markt. Sint-Nicolaas wordt tussen 13.15 uur en 13.30 uur verwacht op het bordes van het Stadhuis.

Andere intochten in de buurt
8 dichtstbijzijnde weergegeven

Reacties