Intocht Sinterklaas - Eindhoven

Locatie: Kanaaldijk

Beschrijving:

De Sint komt met de boot aan op de Kanaaldijk Noord.

Op zaterdag 17 november zullen weer vele kinderharten sneller gaan slaan als ze in de verte de boot van Sinterklaas en zijn Pieten over het Eindhovens Kanaal zien aankomen. Zoals elk jaar beloofd het weer een heel groot feest te worden. Vanaf 11.30 uur zijn alle kinderen en natuurlijk hun ouders van harte welkom om aan de Kanaaldijk Noord voor de intocht van de Goedheiligman. En zoals het een goede traditie betaamt, is er een fantastisch programma samengesteld om de kinderen - en natuurlijk hun ouders - feestelijk in de stemming te brengen tot de Sint en zijn vrienden met hun boot aanmeren. 

Rond de klok van 12.15 uur wordt Sinterklaas verwacht en hij zal officieel welkom geheten worden door burgemeester Jorritsma. Het programma zal bestaan uit muziek, feest en dans zodat de Sint en zijn mannen zoveel mogelijk handjes gaan schudden en tekeningen en gedichten in ontvangst nemen. Daarna stijgt Sinterklaas op z'n paard en vertrekt de stoet rond 13.00 uur richting het centrum van de stad via de bekende route langs het kanaal. Over het Stratumseind en het Catharinaplein, waar de mascottes Woutje en Phoxy van onze voetbalclubs en Joopie van de hc oranje rood hockeyvereniging ook zullen aansluiten. 

Na een optocht door de binnenstad komt Sinterklaas rond 14.00 uur aan op het 18-Septemberplein en zal hij op zijn zetel plaatsnemen om handjes te schudden zal er een gezellig programma neer gezet worden.Wat dat gaat worden krijgen jullie nog te horen.. Er is voor alle kinderen de gelegenheid om aan verschillende activiteiten deel te nemen op het 18 septeberplein. 

Schminken, cakejes versieren, tekeningen maken, spelletjes parcours en ook zal circus groep Simsalabim aanwezig zijn om korte circus shows te geven. 

Custom Made events verzorgd een pieten spelletjes parcours waar de kinderen ook geschmikt kunnen worden en cupcakes kunnen versieren. Na afloop van het pieten spelletjes parcour krijgen de kinderen een pieten diploma krijgen. 

De kinderen zijn ook van harte welkom om bij KDV Paradijs en BSO Paradijsvogels te komen knutselen! 

Om een uur of 16.00 zal Sinterklaas afscheid nemen en na een vermoeiende dag samen met de Pieten rustig naar zijn residentie vertrekken. Kortom, iedereen is welkom en voor alle kleine en grote kinderen is er veel te beleven.

Zoek je de organisatie van dit evenement, probeer dan de weblinks bij meer informatie. Wil je helpen dit overzicht nog completer te maken met meer info of heb je foto's/video's? Plaats het bij de reacties of stuur een e-mail!

Andere intochten in de buurt
8 dichtstbijzijnde weergegeven

Reacties