LET OP Deze gegevens zijn NIET van 2020, maar van 2019!
Heb jij meer informatie over de intocht van 2020? Stuur ons een e-mail!

Intocht Sinterklaas - Ferwert en Hegebeintum

Locatie: Woonzorgcentrum Foswert, Foswerterstrjitte 71

Beschrijving:

Lieve kinderen van Ferwert en Hegebeintum,

Op zaterdag 16 november a.s. komt Sinterklaas weer naar Ferwert om samen met alle kinderen van Ferwert en Hegebeintum het Sinterklaasfeest te vieren. Natuurlijk zijn de Pieten al heel druk met alle voorbereidingen en ook wij gaan vanuit Ferwert en Hegebeintum Sinterklaas helpen om er een mooi feest van te maken!

Sinterklaas is op dit moment onderweg naar Nederland maar het gaat niet helemaal goed met hem…..Wat is er aan de hand? Sinterklaas heeft grote heimwee…..hij mist zijn maatje, zijn lievelingsdier! Natuurlijk komt zijn trouwe schimmel Amerigo mee, maar Sinterklaas wilde ook dit andere maatje heel graag meenemen naar Nederland, maar ja de boot is zo overvol, er was geen plek meer. En nu is Sinterklaas best wel een beetje verdrietig….

Misschien herken je dit wel? Als je op reis of op vakantie gaat en je huisdier of dierenknuffel kan niet mee? Je kunt je soms eenzaam voelen en je mist je thuis…. Daarom gaan we proberen er een leuk en gezellig Sinterklaasfeest van te maken en ervoor te zorgen dat de Sint zich helemaal welkom en thuis voelt in ons dorp. Als jij nu ook een lievelingsdier of dierenknuffel hebt, mag je een foto meenemen van je huisdier, of je neemt je dierenknuffel gewoon mee naar het feest! Daar kikkert Sinterklaas vast heel erg van op en wordt het een gezellige beestenboel.

We verwachten Sinterklaas en zijn Pieten, mét muziek en zang, om 15.30 uur op het Vrijhof. Alle kinderen, heiten, memmen en andere belangstellenden zijn van harte welkom! Vervolgens lopen we in optocht met alle kinderen tot en met groep 5 naar zaal Ut en Thús in het Grand Café in Foswert. Daar krijgen de kinderen wat drinken en wat lekkers. Ook ouders zijn van harte welkom om mee te gaan! (let op: een eventuele consumptie is voor eigen rekening).
De kinderen van groep 6, 7 en 8 zijn van harte welkom in het Anker om daar met elkaar bingo te spelen. Natuurlijk zijn er kleine prijsjes te winnen!

Lampionnenoptocht
Ook dit jaar is er weer een lampionnenoptocht , aansluitend aan het Sinterklaasfeest.
Dus haal het knutselpapier, schaar, lijm, vliegerpapier en de stiften/kleurpotloden maar uit de kast want dan gaan we lekker knutselen allemaal! We nodigen alle kinderen tot en met groep 8 dan ook van harte uit om een mooie lampion te maken. Het thema is ‘DIEREN’.

Als je mee wilt doen aan de lampionnenwedstrijd kan je jouw lampion inleveren op donderdagmiddag 14 november tussen 17.00 – 17.30 uur in de hal van WZC Foswert.
Er zijn 5 categorieën: peuters, groep 1 en 2, groep 3 en 4, groep 5 en 6, en groep 7 en 8. Voor elke categorie zijn prijsjes beschikbaar. De prijsuitreiking van de lampionnen zal rond 16.30 uur plaatsvinden, waarna we met z’n allen én Sinterklaas en zijn Pieten natuurlijk, in optocht mét muziek door het dorp gaan lopen. Wat zal dat prachtig zijn met al die lichtjes!
De route is als volgt: Foswert – Marrumerweg – Hoofdstraat – Joh. Wildeboerstraat – Havenstraat – Achter Brouwers – Hoofdstraat – Vrijhof.
De lampionnenoptocht eindigt op het Vrijhof en daar zwaaien we Sinterklaas en zijn Pieten uit en is het feest voorbij. Vergeet niet ’s avonds je schoen te zetten!
We hopen jullie allemaal de 16e te zien, en voor alle kinderen nog dit…..je mag ook verkleed komen hoor!

Download de Sinterklaas App voor intochten, spelletjes en liedjes!

Zoek je de organisatie van dit evenement, probeer dan de weblinks bij meer informatie. Wil je helpen dit overzicht nog completer te maken met meer info of heb je foto's/video's? Plaats het bij de reacties of stuur een e-mail!

Andere intochten in de buurt
0 dichtstbijzijnde weergegeven

Reacties