LET OP Deze gegevens zijn NIET van 2020, maar van 2019!
Heb jij meer informatie over de intocht van 2020? Stuur ons een e-mail!

Intocht Sinterklaas - Franeker

Locatie: Turfkade

Beschrijving:

Hij komt, hij komt ………… die lieve, goede Sint.

Dit jaar komt Sinterklaas wederom met zijn vrolijke pieten weer in Franeker aan.

De verwachting is dat tussen 13:40 en 13:50 uur de Pakjesboot via de Salverdervaart vaart richting de Turfkade. De Pakjesboot met daarop de Sint en zijn Pieten meert tussen 13:50/14:00 uur aan langs de Turfkade.

Sinterklaas nodigt iedereen uit om hem te verwelkomen! De spanning of sinterklaas op tijd zal zijn loopt altijd een beetje op. Maar er zijn altijd al een paar Pieten die samen met de kinderen de sfeer al flink opvoeren. Hoe harder er wordt gezongen, hoe groter de kans dat sinterklaas om 14:00 uur met de Pakjesboot aanmeert. Wees dus op tijd aanwezig om een mooi plekje aan de kade te krijgen! Mocht je door alle spanning naar de wc moeten….dan kun je gebruik maken van de toiletvoorzieningen aan de Turfkade.

Warm welkom

Wanneer Sinterklaas voet aan wal heeft gezet zal hij onder begeleiding van de Pietenband “Wildgeraas” rond 14:10 uur vertrekken voor een feestelijke tocht. De intocht zal lopen via het Leeuwardereind, linkerkant Godsacker, Dijkstraat, Breedeplaats om zo te eindigen bij het Raadhuisplein. Vooraan de stoet loopt de Pietenband zodat iedereen van ver Sinterklaas al hoort aankomen. Het belooft weer een feestelijke stoet te worden. Mocht je niet mee willen lopen in de optocht…. op het Raadhuis zal er muziek uit de boxen klinken door de DJ en natuurlijk zijn er al Pieten aanwezig om jullie op te vangen.

Grote Pietenfeest Raadhuisplein

Tussen 14:30/14:45 uur verwelkomen we Sinterklaas op het Raadhuisplein. Steeds meer kinderen komen naar het Raadhuisplein om mee te zingen met de Pieten. Maar er is nog voldoende ruimte voor meer kinderen, dus vier het feest mee! De reden voor het grote Pietenfeest is natuurlijk het feit dat Sinterklaas weer in het land is. Daarom zingen, dansen en springen we met z’n allen op de leukste liedjes die gedraaid zullen worden door de DJ natuurlijk zal de Pietenband niet ontbreken met hun muziek.

De Sint zal uiteindelijk vanaf het bordes van het Sinterklaashuis, alle kinderen toezwaaien en de dag afsluiten. Om zo lekker naar binnen te gaan genietend van deze hele dag.

Vrolijke noten van de Pietenband “Wildgeraas”

Een Piet met een trompet, een Piet met een saxofoon, een Piet met een trommel, en ga zo maar door. Stuk voor stuk ontzettend leuke Pieten, maar als je ze bij elkaar ziet, dan gaat het dak eraf! We hebben het natuurlijk over de Pietenband “Wildgeraas”. Ook dit jaar zijn ze er weer bij! hoe leuk is dat? Ze spelen de mooiste Sinterklaasliedjes en andere coole nummers. Iedereen die de Pietenband ziet, kan niet stil blijven staan, maar swingt mee. Oefen je vast, want je moet goed je best doen om mee te zingen met deze muzikale Pieten!

Download de Sinterklaas App voor intochten, spelletjes en liedjes!

Zoek je de organisatie van dit evenement, probeer dan de weblinks bij meer informatie. Wil je helpen dit overzicht nog completer te maken met meer info of heb je foto's/video's? Plaats het bij de reacties of stuur een e-mail!

Andere intochten in de buurt
0 dichtstbijzijnde weergegeven

Reacties