LET OP Deze gegevens zijn NIET van 2020, maar van 2012!
Heb jij meer informatie over de intocht van 2020? Stuur ons een e-mail!

Intocht Sinterklaas - Genk

Locatie: Centrum

Beschrijving:

Op 1 december brengt de Sint, samen met zijn pieten, een bezoekje aan Genk. Dit jaar trakteert de stad jullie op een geheel nieuw spektakel: de Sintparade!

Vanaf 14 uur zijn er verschillende pieten, de ene al wat gekker dan de andere, die in de winkelstraten en op de pleinen leuke straattheateracts brengen.

Om 17 uur breekt dan het ‘grote moment’ aan: de Sintparade trekt zich op gang door het centrum van de stad.

De Sintparade is uniek in België! Deze interactieve parade vol pracht en praal staat helemaal in het teken van Sinterklaas. De Sintparade verrast je van begin tot einde. Feeëriek verlichte praalwagens, zoals de stoomboot en de snoepwagen, doen je mond openvallen van verbazing. Het pietenorkest zorgt voor de ambiance en de acrobatenpieten voor de duizelingwekkende acts. Hét hoogtepunt van de stoet is ongetwijfeld de prachtige Sintpraalwagen, van waarop Sinterklaas je in hoogsteigen persoon toespreekt.

Download de Sinterklaas App voor intochten, spelletjes en liedjes!

Zoek je de organisatie van dit evenement, probeer dan de weblinks bij meer informatie. Wil je helpen dit overzicht nog completer te maken met meer info of heb je foto's/video's? Plaats het bij de reacties of stuur een e-mail!

Meer informatie

Andere intochten in de buurt
0 dichtstbijzijnde weergegeven

Reacties