Intocht Sinterklaas - Giessenburg

Locatie: Giessenbrug

Beschrijving:

Zaterdag 13 november, is het eindelijk zover. Dan maakt Sinterklaas zijn intocht over de Giessen naar Giessen-Oudekerk en Giessenburg. Volgens traditie meert de Goedheiligman om 13.00 uur aan bij Café Restaurant Olt Ghiessen in Giessen-Oudekerk. Daarna komt de Sint naar Giessenburg, waar burgemeester Theo Segers, hem zal onthalen!

De Sint en zijn Pieten meren omstreeks 14.00 uur aan bij de ‘Giessenbrug’ in Giessenburg. Hier zal de burgemeester klaar staan om Sinterklaas en zijn Pieten te ontvangen. Na het feestelijke ontvangst, wandelen de Sint en zijn pieten richting de Dorpsstraat, waarbij de kleintjes Sinterklaas een handje kunnen geven. Ook aan snoepgoed zal het niet ontbreken. Hierna maakt hij zijn tocht naar De Til, dit alles vergezeld door de vrolijke Muziek Pieten.

In De Til vindt vanaf 14.45 tot 16.00 uur het Sinterklaasfeest plaats, voor de Giessenburgse en Giessen-Oudekerkse kinderen uit de groepen 1,2, en 3 van de basisschool. Kinderen die niet op één van de basisscholen zitten, maar wel in aanmerking komen voor een gratis toegangsbewijs, kunnen een kaartje ophalen bij Miek-Kado (Dorpsstraat 76).
Prikkelarm

 

Download de Sinterklaas App voor intochten, spelletjes en liedjes!

Zoek je de organisatie van dit evenement, probeer dan de weblinks bij meer informatie. Wil je helpen dit overzicht nog completer te maken met meer info of heb je foto's/video's? Plaats het bij de reacties of stuur een e-mail!

Andere intochten in de buurt
8 dichtstbijzijnde weergegeven

Reacties