LET OP Deze gegevens zijn NIET van 2020, maar van 2019!
Heb jij meer informatie over de intocht van 2020? Stuur ons een e-mail!

Intocht Sinterklaas - Heerhugowaard

Locatie: Stadsplein, Stadsplein

Beschrijving:

Nog enkele weken en dan is Sinterklaas weer in het land. Op zaterdag 23 november wordt de goedheiligman weer feestelijk ontvangen in Heerhugowaard. Na een uitgebreid voorprogramma dat start om 10.30 uur met o.a. klimpieten, dansdemonstraties van “5SIX78 Dance” en DJ Jacco Silver (presentatie) wordt Sinterklaas om 12.00 uur welkom geheten door Burgemeester Bert Blase op het Stadsplein en met de welbekende balkonscene.

Hierna vervolgt Sinterklaas met zijn pieten de route richting Middenwaard onder begeleiding van de vermaarde Pietenband. Sinterklaas zal in Middenwaard ook de bezoekers van het winkelcentrum nog toespreken. Dit zal plaatsvinden op het plein ter hoogte van de Hema. Daarna gaat de stoet verder door het winkelcentrum richting de Albert Heijn alwaar Sinterklaas op zijn kleurig versierde Sinterklaasboot zal plaatsnemen richting het Raadhuisplein, via de Middenweg.

Aankomst aldaar om ongeveer 14.15 uur. Op het Raadhuisplein zal de Sint en zijn gevolg drie kwartier zijn, dus tot ongeveer 15.00 uur zijn en daar “We Entertain” een optreden verzorgen. Dat het Raadhuisplein deel uit maakt van Centrumwaard mag bekend zijn en daar zal de Sint met zijn gevolg dus ook nadrukkelijk aanwezig zijn.

Vervolgens gaat de stoet linksaf de Raadhuisstraat in dan linksaf de Middenweg op om zich te begeven naar Grand Café De Heeren aan de Middenweg. Hier zal de Sint een "zitting" houden waar de jeugd hem dus persoonlijk een hand(je) kan geven. Dit zal dus zijn van ongeveer 15.00 tot 16.00 uur.

De gehele intocht wordt georganiseerd door Stichting Intocht Sint-Nicolaas Heerhugowaard. En zou niet kunnen zonder onze sponsoren: de ondernemers van winkelcentrum "Middenwaard", de ondernemers van winkelcentrum "Centrumwaard" de Gemeente Heerhugowaard en Bleeker Events.

Download de Sinterklaas App voor intochten, spelletjes en liedjes!

Zoek je de organisatie van dit evenement, probeer dan de weblinks bij meer informatie. Wil je helpen dit overzicht nog completer te maken met meer info of heb je foto's/video's? Plaats het bij de reacties of stuur een e-mail!

Andere intochten in de buurt
0 dichtstbijzijnde weergegeven

Reacties