LET OP Deze gegevens zijn NIET van 2020, maar van 2019!
Heb jij meer informatie over de intocht van 2020? Stuur ons een e-mail!

Intocht Sinterklaas - Huissen

Locatie: 't Looveer

Beschrijving:

Zondag 17 november a.s. is het weer zover. Dan komen Sint en zijn Pieten met pakjesboot 26 aan in Huissen. Rond 14:00 uur verwachten zij aan wal te stappen, op de kade bij het pont Looveer. Hier stapt Sint in de koets en lopen en fietsen de pieten met hem mee om via het Looveer en de Stadsdam naar podium Odeon op de Markt in het centrum van Huissen te gaan. Sta je langs deze route? Dan kun je Sint en zijn Pieten goed zien en misschien wel een handje schudden… en als je lief bent geweest, krijg je vast wat lekkers.

Om 15:00 uur zal de stoet bij podium Odeon op de Markt arriveren. Kinderen, vaders en moeders, opa's en oma's… iedereen is hier welkom om samen met de Burgemeester én de kinderburgemeester van Gemeente Lingewaard Sint en zijn Pieten welkom te heten. Sinterklaas zal de Huissense kinderen toespreken en de Pieten maken er vast een feestje van! Rond 15:30 uur neemt Sint afscheid van iedereen om even uit te rusten van zijn lange reis. Waar hij dat precies zal doen, heeft hij nog niet laten weten. Daar komen we op 17 november vast wel achter…

Nadat Sint en zijn Pieten zijn uitgezwaaid, is er de mogelijkheid om naar de Buitenpoort te gaan, waar een kindermiddag wordt georganiseerd met een voorstelling van Troef Kindertheater (toegang vanaf 15:00 uur). Sint en zijn pieten hebben al laten weten dat ze daar rond 16:30 uur ook een kijkje komen nemen en de aanwezige kinderen begroeten en misschien kunnen zij dan wel een selfie met hen maken.

Ga je liever ideeën opdoen voor jouw verlanglijstje? Een aantal winkels zijn deze middag tot 17:00 uur geopend. Of ga gezellig ergens warme chocomelk drinken in één van de vele horecagelegenheden van Huissen. Het wordt sowieso een HEERLIJK middagje!

Programma:

  • 14.00 uur Aankomst pakjesboot op ’t Looveer
  • 15.00 uur Feestelijk ontvangst bij podium Odeon op de Markt
  • 15.00 – 18.00 uur Kindermiddag in de Buitenpoort met rond 16.30 uur een bezoek van Sint en zijn Pieten.
  • 13.00 – 17.00 uur Aantal winkels en horeca geopend (kijk op de website/Facebookpagina van ondernemers om er zeker van te zijn wie die middag de deuren open hebben)

Download de Sinterklaas App voor intochten, spelletjes en liedjes!

Zoek je de organisatie van dit evenement, probeer dan de weblinks bij meer informatie. Wil je helpen dit overzicht nog completer te maken met meer info of heb je foto's/video's? Plaats het bij de reacties of stuur een e-mail!

Andere intochten in de buurt
0 dichtstbijzijnde weergegeven

Reacties