LET OP Deze gegevens zijn NIET van 2020, maar van 2019!
Heb jij meer informatie over de intocht van 2020? Stuur ons een e-mail!

Intocht Sinterklaas - Huizen

Locatie: Nautisch kwartier

Beschrijving:

Zaterdag 16 november kom ik met mijn Pieten vanuit Spanje aan in de gemeente Apeldoorn. Ik hoorde dat daar ook mensen van de TV aanwezig zijn om verslag te doen. Heel Nederland kan ons dan zien. Ga je ook naar de TV kijken? 
Nadat ik klaar ben in Apeldoorn vaar ik meteen op mijn Pakjesboot 15 naar Huizen. Ik heb normaal een grotere boot, maar zoals je misschien van je ouders gehoord hebt, kan mijn grote boot in Apeldoorn niet varen.  
Ik had met de Hoofdpiet besloten niet meteen naar Huizen te komen, want het is voor mij en de Pieten een erg drukke dag. Maar ik kreeg een brief van jullie burgemeester, waarin hij vroeg meteen naar Huizen te komen, omdat de kinderen in Huizen dat erg leuk zouden vinden. Dat had de burgemeester jullie beloofd bij mijn aankomst vorig jaar. En als een burgemeester dat zo vriendelijk vraagt, dan ga je toch? 
We komen graag naar Huizen. De ontvangst bij jullie is altijd geweldig. Wat ik ook erg leuk vind is al die boten die ons tegemoet komen en samen met ons jullie haven in varen. Dat maakt de intocht voor mij en de Pieten extra feestelijk!

Als ik in Huizen aankom, zie ik altijd dat er hard gewerkt is om mijn aankomst goed te laten verlopen. Er is bijvoorbeeld een microfoon en luidsprekers waardoor jullie mij kunnen verstaan. Er wordt muziek gedraaid en er zijn dansgroepen die optreden. Kortom, het is een heel feest. Dat wordt allemaal voor mij georganiseerd. Als ik aan wal stap wordt ik verwelkomd door jullie burgemeester en de baas van het hotel waar ik ga slapen. Maar dag is er voor mij een speciaal moment. Ik ga twee mensen bedanken die jarenlang mijn komst in Huizen mogelijk hebben gemaakt: Frits Groenewoud en Sigrid de Jong. Ze gaan er mee stoppen maar gelukkig gaan anderen hun plaats innemen zodat ik ook de komende jaren weer graag naar Hiizen zal komen! 

Na de ontvangst ga ik bij jullie langs om een hand te geven. En misschien krijg ik weer net zulke mooie tekeningen als vorig jaar. Daarna ga ik met de hoofdpiet naar het hotel om uit te rusten van de drukke dag. De pakjesboot vertrekt dan naar het magazijn om pakjes voor jullie te halen. Ik blijf tot december in Huizen om de pakjes uit te delen. Ik ga naar scholen en naar de winkelcentra, en misschien zien wij elkaar dan weer. Ik verheug me er op!

Hartelijke groet en bedankt alvast voor de ontvangst die jullie mij en de Pieten geven op 16 november!

Sint Nicolaas 

Programma:

  • 14.00 uur Start feestelijkheden met muziek en optredens van Winterguard The Pride en de Pietenband.
  • 14.15 uur Sint en Pieten varen de haven binnen, vergezeld door botters en vele andere schepen.
  • 14.30 uur Sint wordt verwelkomd door burgemeester Niek Meijer en Niels van den Boogaard, de baas van het hotel waar de Sint gaat slapen.
  • 14.40 uur Sint, Hoofdpiet en burgemeester maken rondgang langs kinderen. Tevens zijn er dan optredens van Winterguard The Pride, de Pietenband en dansschool Laresz
  • 15.30 uur Sint en Hoofdpiet gaan naar het hotel om uit te rusten en te slapen.

Download de Sinterklaas App voor intochten, spelletjes en liedjes!

Zoek je de organisatie van dit evenement, probeer dan de weblinks bij meer informatie. Wil je helpen dit overzicht nog completer te maken met meer info of heb je foto's/video's? Plaats het bij de reacties of stuur een e-mail!

Andere intochten in de buurt
0 dichtstbijzijnde weergegeven

Reacties