LET OP Deze gegevens zijn NIET van 2020, maar van 2019!
Heb jij meer informatie over de intocht van 2020? Stuur ons een e-mail!

Intocht Sinterklaas - Lemmer

Locatie: Lemstersluis, Binnenhaven 5

Beschrijving:

Op zaterdag 16 november 2019 komt de Sint weer aan in Lemmer. Dat is altijd een mooi feest voor kinderen en ouders uit Lemmer en omgeving. Niet alleen past deze traditie mooi in het historische setting van Lemmer. Er is voor de kinderen ook veel te zien en te beleven.

Wat gebeurt er allemaal
De intocht van de Sint start met de passage van de stoomboot door de monumentale Lemster sluis stipt om 14.00 uur. Samen met de pakjesboot meert deze daarna af bij het standbeeld van de Visserman in de centrumhaven van Lemmer. Dan volgt de langzame (voet)tocht van Sint en Pieten naar het bordes van het oude gemeentehuis, waar de Sint een officieel welkom krijgt. Vanaf 15.00 uur verhuist het feest rond de stoel van de Sint op het Fedde Schurerplein, achter het oude gemeentehuis. 

Programma:

  • 12.30 uur: Stuntpieten vertonen hun kunsten rond het oude gemeentehuis
  • 13.45 uur: Start muziek bij sluis
  • 14:00 uur: Sinterklaas komt met stoomboot in stijl binnen via de oude Lemster sluis. Hij wordt er feestelijk ontvangen met muziek van de Skuorreblazers. Pieten vermaken hier de kinderen.
  • 14:25 uur: Na het aanmeren bij de Visserman aan de Kortestreek volgt een warm welkom van de Sint. Daarna beweegt de stoet zich langzaam naar het bordes op het ‘oude gemeentehuis’ van Lemmer. Intussen spelen de  Skuorreblazers sinterklaasliedjes.
  • 14:40 uur: Sint arriveert op het bordes van het gemeentehuis met de burgemeester.
  • 15:00 uur: Pleinfeest op het Fedde Schurerplein met stuntpieten en liedjes rond de stoel van Sinterklaas.
  • Circa 16:15 uur: Einde feest

Download de Sinterklaas App voor intochten, spelletjes en liedjes!

Zoek je de organisatie van dit evenement, probeer dan de weblinks bij meer informatie. Wil je helpen dit overzicht nog completer te maken met meer info of heb je foto's/video's? Plaats het bij de reacties of stuur een e-mail!

Andere intochten in de buurt
0 dichtstbijzijnde weergegeven

Reacties