Intocht Sinterklaas - Lemmer

Locatie: Lemstersluis, Binnenhaven 5

Beschrijving:

Op zaterdag 17 november 2018 is de traditionele intocht van de Sint in Lemmer, een favoriet feest voor kinderen en hun ouders, ook voor hen in de wijde omgeving. Alles past dan ook mooi in het historische setting van Lemmer.

De intocht van de Sint start met de passage van de stoomboot door de monumentale Lemster sluis om 14.00 uur. Samen met de pakjesboot vol Pieten meert deze daarna af bij het standbeeld van de Visserman in de centrumhaven van Lemmer. Dan volgt de langzame (voet)tocht van Sint en Pieten naar het bordes van het oude gemeentehuis, waar de Sint een officieel welkom krijgt. Vanaf 15.00 uur is het feest rond de stoel van de Sint op het Fedde Schurerplein, achter het oude gemeentehuis. 

 

Programma:

Voorlopig programma Intocht Sinterklaas in Lemmer

  • 12.30 uur: Stuntpieten vertonen hun kunsten achter het oude gemeentehuis
  • 13.45 uur: start muziek bij sluis
  • 14.00 uur: Sinterklaas komt met stoomboot in stijl binnen via de oude Lemster sluis. Hij wordt er feestelijk ontvangen met muziek van de Skuorreblazers. Pieten vermaken hier de kinderen.
  • 14.25 uur: Na het aanmeren bij de Visserman aan de Kortestreek volgt een warm welkom van de Sint. Daarna beweegt de stoet zich langzaam naar het  bordes op het ‘oude gemeentehuis’ van Lemmer. Intussen spelen de  Skuorreblazers sinterklaasliedjes.
  • 14.40 uur: Sint arriveert op het bordes van het gemeentehuis met de burgemeester.
  • 15.00 uur: Pleinfeest op het Fedde Schurerplein met stuntpieten en liedjes rond de stoel van Sinterklaas.
  • 16.00 uur: Einde feest

Zoek je de organisatie van dit evenement, probeer dan de weblinks bij meer informatie. Wil je helpen dit overzicht nog completer te maken met meer info of heb je foto's/video's? Plaats het bij de reacties of stuur een e-mail!

Andere intochten in de buurt
8 dichtstbijzijnde weergegeven

Reacties