LET OP Deze gegevens zijn NIET van 2020, maar van 2019!
Heb jij meer informatie over de intocht van 2020? Stuur ons een e-mail!

Intocht Sinterklaas - Nieuwleusen

Locatie: Kulturhus De Spil, Koningin Julianalaan 10

Beschrijving:

Natuurlijk laat Sint Nicolaas ook dit jaar Nieuwleusen niet links liggen. De Goedheiligman, in gezelschap van een groot aantal Pieten, vereert het dorp met een bezoek op zaterdagmiddag 23 november.

Hij maakt zijn opwachting op een groot feest in kulturhus De Spil. De grote sporthal (zaal 1) is vanaf 13.00 uur open voor de kinderen en hun ouders/verzorgers. Zij kunnen zich laten schminken en zich uitleven in de knutselhoek, in afwachting van de Sint. Die wordt rond 13.45 uur verwacht en dan verwelkomd door wethouder André Schuurman. Dat gebeurt onder de feestelijke klanken van dweilorkest De Bruggebloazers uit Balkbrug. Ook Gymnastiek Vereniging Nieuwleusen (GVN) zorgt tijdens de intocht voor allerlei acts en demonstraties.

Pietenhuis in De Spil
Er staat vanaf heden weer een Pietenhuis in de hal van De Spil. Daar kunnen leerlingen van de basisscholen weer hun kleurplaten in de brievenbus stoppen die dezer dagen op de scholen worden uitgereikt. Sinterklaas reikt op deze middag de prijzen uit van deze kleurwedstrijd. Daarnaast zal hij, na een ongetwijfeld hartelijke ontvangst, de kinderen toespreken, worden er samen sinterklaasliedjes gezongen en is er tijd voor een ‘meet & greet’ met de Sint en zijn Pieten. Naar verwachting duurt het feest tot ongeveer 15.00 uur, waarna het hoge bezoek aanstalten maakt om weer te vertrekken. Alle kinderen krijgen bij het verlaten van de zaal een zakje met snoep en pepernoten mee.

De intocht van Sint Nicolaas wordt dit jaar georganiseerd door de ondernemersvereniging Actief Nieuwleusen en de medewerkers van De Spil.

Download de Sinterklaas App voor intochten, spelletjes en liedjes!

Zoek je de organisatie van dit evenement, probeer dan de weblinks bij meer informatie. Wil je helpen dit overzicht nog completer te maken met meer info of heb je foto's/video's? Plaats het bij de reacties of stuur een e-mail!

Andere intochten in de buurt
0 dichtstbijzijnde weergegeven

Reacties