Intocht Sinterklaas - Lago Maggiore

Locatie: Haventje Angera (oostkust Lago Maggiore)

Beschrijving:

Binnenkort is het weer zover: Sinterklaas en zijn helpers zullen de kinderen van Noord-Italie weer een bezoek brengen.  Zaterdag 24 november zal de goedheiligman aankomen bij het haventje van Angera aan de oostkust van het Lago Maggiore. De aankomst wordt verwacht rond 16:00 uur (een beetje afhankelijk van de wind) maar aangezien er weer de traditionele erwtensoep met rookworst, snoepgoed en warme rode wijn wordt geserveerd, en een parkeerplaats soms wat lastig te vinden kan zijn, lijkt het verstandig om in elk geval voor 15:30 aanwezig te zijn.

De afgelopen jaren verzorgde de Nederlandse Vereniging de aankomst van de goedheiligman in Noord Italie per boot aan de oostkant van het Lago Maggiore. De laatste jaren waren er telkens enkele honderden kinderen en volwassenen aanwezig . Met behulp van vele vrijwilligers wordt er vanaf 's morgens vroeg gewerkt aan het versieren van de aankomst plaats, het koken van de nu al legendarische erwtensoep en het opwarmen van warme wijn en chocolade melk. Inmiddels heeft Sint gedurende de jaren al verschillende plaatsen bezocht: Ispra, Cerro, Reno, Laveno en Angera. Ook de media (de lokale televisie, de Nederlandse wereldomroep en ook de regionale pers) hebben regelmatig aandacht besteed aan dit typisch Nederlands feest.

Zoek je de organisatie van dit evenement, probeer dan de weblinks bij meer informatie. Wil je helpen dit overzicht nog completer te maken met meer info of heb je foto's/video's? Plaats het bij de reacties of stuur een e-mail!

Andere intochten in de buurt
8 dichtstbijzijnde weergegeven

Reacties