Intocht Sinterklaas - Oosterhout

Locatie: Lukwelpark, Bouwlingstraat

Beschrijving:

Nog ‘even’ geduld tot Sint Nicolaas zijn Pakjesboot 12 op zondag 18 november 2018 afmeert en hij weer voet aan wal zet in Oosterhout.

Om 12:00 uur komt hij aan bij de Bouwlingstraat ter hoogte van het Lukwelpark. Alle Oosterhoutse kinderen zijn daar welkom. Zorg dat u er op tijd bent!

Sint Nicolaas blijft kort in het park, alleen voor de aankomst. Met zijn zwarte pieten wordt hij welkom geheten door burgemeester Franzel. De goedheiligman vraagt daarom nu al aan alle aanwezige kinderen en hun ouders om hem te vergezellen tijdens zijn intocht naar de Heuvel. Kinderen verkleed als hulppiet of hulpsint zijn natuurlijk van harte welkom.

Om 12.20 uur vertrekt het hele gezelschap in optocht via de Bouwlingstraat en het Bouwlingplein naar de Heuvel. Alle kinderen en hun ouders mogen de stoet te voet of met de fiets volgen. Bewoners van de straten waar de stoet doorheen trekt worden gevraagd hun huis en straat te versieren om hen zo te begroeten en welkom te heten.

Op de Heuvel is er een kinderreceptie. Kinderen kunnen met Sint Nicolaas op de foto tijdens deze kinderreceptie. Er is muziek, dans, zang en er zijn pietenacts en natuurlijk ook strooigoed en andere lekkernijen. Voor de drie mooist verklede pietjes/sintjes is er een mooi prijsje!! Na de receptie eindigt het programma en gaat  Sint Nicolaas rusten en zich voorbereiden op zijn werk in Oosterhout.

Programma:

  • 11.30 uur Lukwelpark aan de Bouwlingstraat geopend met muziek van de Ladykantjes
  • 12.00 uur Aankomst Pakjesboot 12 met Sint Nicolaas en zijn Zwarte Pieten
  • 12.10 uur Welkom Sint Nicolaas door de burgemeester
  • 12.20 uur Optocht van Lukwelpark door Bouwlingstraat en Bouwlingplein naar de Heuvel
  • 13.00 uur Aankomst Sint Nicolaas op de Heuvel; diverse activiteiten, gratis pannenkoek eten en muziek door Zwarte Pieten
  • 13.20 uur Sint Nicolaas houdt receptie voor de kinderen op de Heuvel. Kinderen mogen met hem op de foto
  • 15.00 uur Einde programma

Zoek je de organisatie van dit evenement, probeer dan de weblinks bij meer informatie. Wil je helpen dit overzicht nog completer te maken met meer info of heb je foto's/video's? Plaats het bij de reacties of stuur een e-mail!

Andere intochten in de buurt
8 dichtstbijzijnde weergegeven

Reacties