Intocht Sinterklaas - Sevenum

Locatie: Wingerd, Maasbreeseweg 2

Beschrijving:

Sinterklaas zal zondag 14 november door de straten van Sevenum trekken. Begeleid door Koninklijke Harmonie Unie en de JeugdUnie. De Sint heeft hen speciaal gevraagd om een prachtige route door het dorp uit te stippelen waarbij hij zoveel mogelijk kinderen kan tegenkomen. En dat is gelukt. Enorme dank daarvoor! De Sint komt alle kinderen hoogstpersoonlijk ophalen bij hun eigen school of BSO!!
Het verzoek is dan ook dat jullie daar samen met je vriendjes en vriendinnetjes afspreken om de Sint welkom te heten. Kinderen die nog niet op school zitten of naar de BSO gaan, mogen uiteraard zelf een mooi plekje uitkiezen. Maken jullie een prachtige muts met je naam? Dat vindt de Sint erg mooi (en vooral handig)
 
De Optocht
Om ongeveer 15.00 uur zal de Sint eerst de bewoners van Sevenheym toewuiven (zij zijn immers ook kind geweest) en daarna via de
-Monseigneur Verstraelenstraat richting de onderbouwlocatie van de Ezelsbrug en BSO & Co van Het Nest wandelen.
-Raadhuisstraat
-Monseigneur Evertsstraat, ’t Zaerums Nest
-Wilhelminastraat, De Krullevaar en Bovenbouw De Ezelsbrug
-Weverstraat
-Schoutstraat
-Maasbreeseweg
-Wingerd
 
De Wingerd
Om iedereen de gelegenheid te bieden om Sinterklaas te ontmoeten is er besloten om geen programma in de Wingerd te bieden zoals gewend. De keus is gemaakt voor een doorstroom evenement. Omdat de Sinterklaasklaasintocht een jeugdactiviteit <18 jaar is, is toegang met QR code niet nodig. Wel verwachten we van iedere bezoeker eigen verantwoordelijkheid omtrent de op dat moment geldende overheidsmaatregelen en adviezen. Laten we elkaars houding daarin vooral respecteren op dit kinderfeest.
Kleine noot. Sint en zijn pieten zijn acteurs, zij vallen net als de vrijwilligers in dienst van de stichting onder andere richtlijnen dan bezoekers.
In de drie bovenzalen van de Wingerd zal de wachtrij zijn waarbij de kinderen in de eerste twee zalen al geanimeerd worden door onder andere de bakkerspieten, Kwast (een rare piet maar een ware schilder), Kluspiet is mee om alles te passen en meten en nog een hele rits andere pieten.
Uiteindelijk komen de kinderen bij Sinterklaas. En hij kijkt er naar uit om alle blije snoetjes weer te zien! Dus maak je allermooiste tekening!

 

Download de Sinterklaas App voor intochten, spelletjes en liedjes!

Zoek je de organisatie van dit evenement, probeer dan de weblinks bij meer informatie. Wil je helpen dit overzicht nog completer te maken met meer info of heb je foto's/video's? Plaats het bij de reacties of stuur een e-mail!

Andere intochten in de buurt
8 dichtstbijzijnde weergegeven

Reacties