Intocht Sinterklaas - Wijnegem

Locatie: Albertkanaal, hoek Schoolstraat - Lange Kruisweg

Beschrijving:

Naar goede gewoonte is de gemeente Wijnegem ook dit jaar één van de eerste haltes van Sinterklaas. Op donderdag 2 november omstreeks 13u30 meert Sinterklaas met zijn boot aan aan het Albertkanaal in Wijnegem (ter hoogte van de Schoolstraat en de Lange Kruisweg). Hier zal hij worden opgewacht door honderden kinderen.  

Nadat hij is aangemeerd, vertrekt hij met paard en koets naar het marktplein van de gemeente Wijnegem, dat volledig omgetoverd wordt tot een speelparadijs. Alle kinderen mogen in stoet volgen en worden op het marktplein beloond met een zakje vol lekkers.  Wie Sinterklaas persoonlijk wil ontmoeten, kan vanaf 15u30 naar de Villa Speculaas komen in Wijnegem Shopping Center. Daar neemt de Sint plaats op zijn troon en heeft hij tijd voor een persoonlijk gesprekje met alle kinderen.
 

Om Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten feestelijk te kunnen ontvangen, slaan de gemeente Wijnegem, de Raad voor de Locale Economie en Wijnegem Shopping Center de handen weer in elkaar.

Omstreeks 13u30 verwachten zij Sinterklaas met zijn Zwarte Pieten aan het kanaal. Sinterklaas zal ook zijn Zwarte Pietenmuziekband en animatiepieten meebrengen! Alle kinderen zijn welkom aan het kanaal om Sinterklaas mee te verwelkomen.

Nadat Sinterklaas plaats heeft genomen in zijn koets, kunnen alle kinderen hem in een stoet volgen via de Schoolstraat tot aan het marktplein, alwaar hij plechtig wordt ontvangen door de burgemeester en de schepen van economie. Na de ontvangst kunnen de kinderen dan spelen op de talrijke springkastelen en speeltoestellen.

Alle kinderen krijgen bij hun aankomst ook een zakje met lekkere koekjes, drankjes en gadgets. Wie de Sint persoonlijk wil ontmoeten of wie graag een foto wil nemen bij de Sint, kan na de intrede mee naar Wijnegem Shopping Center komen, voor een bezoekje aan de Villa Speculaas. Ook hier worden alle brave kinderen beloond met een lekker gevuld zakje!
 

Aanmeerplaats: Albertkanaal te Wijnegem, ter hoogte van de Schoolstraat en Lange Kruisweg!

Zoek je de organisatie van dit evenement, probeer dan de weblinks bij meer informatie. Wil je helpen dit overzicht nog completer te maken met meer info of heb je foto's/video's? Plaats het bij de reacties of stuur een e-mail!

Andere intochten in de buurt
8 dichtstbijzijnde weergegeven

Reacties