Intocht Sinterklaas - Winsum

Locatie: Haven en Dorpsplein, Jeneverbrug

Beschrijving:

Op zaterdag 17 november komt Sinterklaas naar Nederland en ook Winsum zal hij dan vereren met een bezoekje. Om 14.00 uur legt de stoomboot aan in de haven bij de Jeneverbrug.
Vanaf 13.30 uur kun je je laten schminken en kun je alvast oefenen en meezingen met de Pietenband van Triton-Euphonia uit Winsum en Warffum.
De Lieve goede Sint en zijn prachtige Pieten worden verwelkomd door onze reporter met Tv-ploeg. Hij is net als jullie zeer benieuwd hoe de reis is verlopen en of de pepernootpieten ook mee zijn gekomen.

Op woensdagmiddag 14 november van 14.00 tot 16.00 uur is er een Sinterklaas-knutselmiddag in zalencentrum de Hoogte. De werkjes die daar zijn gemaakt kunnen jullie zaterdag in de haven inleveren waar deze worden bewaard in de schatkist van de Sint.

Na het eerste welkom zal de Sint tegen 14.30 uur vertrekken voor een korte rijtoer door het dorp (Nieuwstraat, Obergon, Hoofdstraat Obergum) om te eindigen op het Dorpsplein. Na een kleine rustpauze zal Sint-Nicolaas officiëel welkom worden geheten door burgemeester Rinus Michels.

Van af 14.30 uur is er ook al van alles te doen op het Dorpsplein! Je kunt bijvoorbeeld met Piet op de foto, geschminkt worden, een pietendans instuderen en sinterklaasliedjes zingen.

Ook hier is de TV-Ploeg is aanwezig en onze reporter doet de hele middag verslag van het hele gebeuren.

Programma:

  • 13.30 uur: Schminken en muziek in de haven.
  • 14.00 uur: Aankomst Sint-Nicolaas bij de Jeneverbrug per stoomboot
  • 14.30 uur: Start activiteiten op het Dorpsplein
  • 14.30 uur: Start rijtoer door Winsum Obergum
  • 15.00 uur: Sinterklaas wordt welkom geheten door de burgemeester (balkon Gouden Karper)
  • 16.00 uur: Einde van de festiviteiten op het plein, de Sint gaat naar het logeerhuis en de pieten moeten aan de slag met de schoen-cadeautjes

Zoek je de organisatie van dit evenement, probeer dan de weblinks bij meer informatie. Wil je helpen dit overzicht nog completer te maken met meer info of heb je foto's/video's? Plaats het bij de reacties of stuur een e-mail!

Andere intochten in de buurt
8 dichtstbijzijnde weergegeven

Reacties